NIEUW!
PAPA MAMA KALENDER

Wie haalt de kinderen van school? Hoe laat begint de zwemles? Wat doen we met de vakanties?
Maak een overzichtelijk rooster van alle activiteiten van de kinderen met behulp van de papa-mama-kalender. Maak in 3 stappen je eigen online papa-mama-kalender. Klik voor een korte uitleg op de 3 blokken »

Vechtscheiding

Een vechtscheiding en toch samen voor de kinderen zorgen? Met de papa-mama-kalender wordt dat in elk geval makkelijker. De papa-mama-kalender is een hulpmiddel om bij een vechtscheiding toch samen voor de kinderen te zorgen.


Vechtscheiding

Vechtscheiding en toch gezamenlijk ouderschap kan dat?

Je bloeddruk en je hartslag slaan op hol als je ex belt. Als je al zo gespannen bent, is het moeilijk om ontspannen met je ex over de kinderen te praten.
Een vechtscheiding zit het gezamenlijk ouderschap meestal in de weg.
Het is moeilijk om de ruzie met je ex-partner gescheiden te houden van jullie gezamenlijk ouderschap.Want hoe kun je je ex-partner nu een leuke vader of moeder vinden wanneer je steeds boos bent op hem of haar?
En ook al doe je heel erg je best om de kinderen niet te laten merken dat je boos bent op je ex, merken de kinderen de spanning toch wel. 

 Je kunt hier klikken om je aan te melden voor de papa-mama-kalender 

Zou het niet prettig zijn om samen ouders te zijn zonder dat je direct contact hebt met je ex?

Met de papa-mama-kalender kan dat. Geen telefoongesprekken, whatsapp of sms'jes meer. Overleg over de kinderen gaat alleen nog via de papa-mama-kalender. Je kunt eventueel een gezamenlijke vriend of een vertrouwenspersoon vragen om jullie communicatie over de kinderen te monitoren en mee te laten kijken of jullie je aan afspraken houden.

In het kalendergedeelte kun je korte opmerkingen kwijt over de kinderen. In het logboek van de papa-mama-kalender kun je een uitgebreider verhaal noteren. 

Oplossing vechtscheiding  

Een oplossing voor een vechtscheiding kunnen we je hier ook niet een twee drie geven. Wel kunnen we je helpen om samen goed voor de kinderen te blijven zorgen. Gebruik de papa-mama-kalender om de omgangsregeling, het co-ouderschap en andere afspraken te plannen. Wanneer je samen afspreekt om alleen nog via de papa-mama-kalender overleg te hebben over de kinderen, voorkom je veel spanningen. Waardoor de kinderen minder last hebben van de vechtscheiding  

Vechtscheiding en kinderen

We hoeven je niet te vertellen dat een vechtscheiding voor kinderen heel erg onplezierig is. Je ziet waarschijnlijk zelf wel dat de kinderen net zo onder een vechtscheiding lijden als jijzelf. Helaas heb je het niet altijd zelf in de hand om een einde aan de vechtscheiding te maken.
Je kunt je kinderen wel helpen om de vechtscheiding minder zwaar voor hen te maken, door te zorgen dat de omgangsregeling, het co-ouderschap en overleg over de kinderen zo spanningsloos mogelijk verlopen. De papa-mama-kalender is daar een goed hulpmiddel bij.


 Je kunt hier klikken om je aan te melden voor de papa-mama-kalender 

Vechtscheiding en ouderschapsplan

Als je in een vechtscheiding zit is het verstandig om een aangepast ouderschapsplan te maken. Je kunt het basismodel ouderschapsplan van de papa-mama-kalender aanpassen naar jullie situatie. In het ouderschapsplan spreek je dan bijvoorbeeld af dat het overleg over de kinderen alleen via de papa-mama-kalender verloopt.  

Vechtscheiding en hulp

Voor ondersteuning van je kinderen in een vechtscheiding kun je terecht op de site van Jeugdzorg Nederland.

Voor meer informatie over de gevolgen van een vechtscheiding voor kinderen verwijzen we je naar de site van Villa Pinedo.

Aanmelden voor de papa-mama-kalender
 
Bestel nu