NIEUW!
PAPA MAMA KALENDER

Wie haalt de kinderen van school? Hoe laat begint de zwemles? Wat doen we met de vakanties?
Maak een overzichtelijk rooster van alle activiteiten van de kinderen met behulp van de papa-mama-kalender. Maak in 3 stappen je eigen online papa-mama-kalender. Klik voor een korte uitleg op de 3 blokken »

Stiefgezinnen

De agenda van stiefgezinnen staat vaak boordevol met afspraken. Een hele klus omdat overzichtelijk te houden voor iedereen.

Wat maakt de kalender zo geschikt voor stiefgezinnen?

    

 • Inplannen van voldoende rustmomenten voor jezelf en je partner
 • Je kunt de kalender een naam geven die past bij jullie samengesteld gezin.
 • Op de kalender kan een eigen foto of afbeelding geplaatst worden.
 • Alle mensen die een rol spelen in het leven van de kinderen kun je opvoeren als gebruiker. Dus bijvoorbeeld de stiefvader en de stiefmoeder, maar ook de eigen vader of de eigen moeder
 • Elke gebruiker krijgt een eigen kleur (overzichtelijk voor de kinderen).
 • Je kunt bepalen of een gebruiker de kalender alleen mag raadplegen of dat de gebruiker ook wijzigingen aan mag brengen in de kalender.
 • Geplande afspraken kunnen alleen met toestemming van de andere gebruiker gewijzigd worden.
 • De kalender heeft een logboek waarin je bijzonderheden over de kinderen kunt melden. Dat betekent dat je op een neutrale manier informatie kunt uitwisselen met de 'andere' ouder(s)
 • De afspraken uit de kalender kunnen geëxporteerd worden naar de online privéagenda.
 • De kalender kan op een kindvriendelijke manier worden uitgeprint.
 • Raadplegen van de kalender kan online en mobiel.
 • Net als de gebruikers hoeven de namen van de kinderen maar één keer opgevoerd te worden.  
 • De omgangsregeling of het co-ouderschap kunnen worden opgenomen in de kalender.

Rooster stiefgezinnen

In een stiefgezin is het lastig om je agenda overzichtelijk te houden op alle activiteiten. Naast het runnen van je eigen stiefgezin, moet je ook rekening houden met de afspraken in het andere gezin van je stiefkinderen. Een overzichtelijk rooster, bijvoorbeeld in de vorm van een kalender, is dan ook geen overbodige luxe voor een samengesteld gezin. Met al die drukte vergeet je soms om voldoende rustmomenten te plannen voor jezelf en je partner.

Agenda Stiefgezinnen

Stiefgezinnen zijn er in vele soorten en maten. In één opzicht zijn allemaal gelijk, ze hebben een overvolle en ingewikkelde agenda om alle afspraken en activiteiten in te plannen. In een stiefgezin waar kinderen in- en uitlopen is het een hele klus om alle afspraken op elkaar af te stemmen. Naast het coördineren van alle afspraken is de kans groot dat het allerbelangrijkste wordt vergeten. Namelijk om voldoende tijd te nemen voor de opbouw van de partnerrelatie en het bespreken van de (aanloop-)problemen die een samengesteld gezin nu eenmaal met zich meebrengt.    

Kalender Stiefgezinnen

Zou het niet handig zijn om alle afspraken overzichtelijk bij elkaar te hebben in een agenda of kalender? Met de software van de papa-mama-kalender is het mogelijk om alle afspraken overzichtelijk in beeld te krijgen. De naam 'papa-mama-kalender' is misschien niet zo toepasselijk voor een stiefgezin, maar omdat je de kalender een eigen naam kan geven, moet dat geen probleem zijn.   

Kalender als aanvulling op het stiefouderplan  

In het stiefouderplan worden afspraken gemaakt over de opvoeding. De kalender is hierop een mooi aanvulling om de zorgtaken van de (stief-)ouders te verdelen en de activiteiten van (stief-)kinderen in te roosteren.

Is de kalender iets voor jou? Klik dan hier om je aan te melden 

Ondersteuning stiefgezin en samengestelde gezin

Het vormen en het in standhouden van een stiefgezin is niet altijd even makkelijk. Ben je op zoek naar tips en adviezen over stiefgezinnen? Klik dan op een van onderstaande links.

nieuwe stap

stiefmoeder.startpagina

stiefcoach

nieuwgezin.info

stief-gezin

stichting stiefmoeders

stiefgoed

stiefplan

nieuw samengestelde gezinnen

stiefmanagement

  

 

       

Aanmelden voor de papa-mama-kalender
 
Bestel nu