NIEUW!
PAPA MAMA KALENDER

Wie haalt de kinderen van school? Hoe laat begint de zwemles? Wat doen we met de vakanties?
Maak een overzichtelijk rooster van alle activiteiten van de kinderen met behulp van de papa-mama-kalender. Maak in 3 stappen je eigen online papa-mama-kalender. Klik voor een korte uitleg op de 3 blokken »

Hulpverlening en de papa-mama-kalender

Jaarlijks gaan zo’n 70.000 stellen met minderjarige kinderen uit elkaar. Bij circa 20 procent verloopt de echtscheiding in mindere of meerdere mate problematisch. Een deel van de ouders en de kinderen die te maken hebben met een moeizaam verlopende scheiding komt terecht in het hulpverleningscircuit zoals bij de Centra voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk en bij Humanitas voor een Begeleide Omgangsregeling (BOR).

Marga Steenmeijer van Bureau Echtscheiding Assen heeft op basis van 15 jaar ervaring met scheidende ouders de papa-mama-kalender ontwikkeld. De kalender is speciaal ontwikkeld voor het schematisch structureren van de omgangsregeling of het co-ouderschap en het op een neutrale wijze uitwisselen van informatie over de kinderen.

De kalender biedt de mogelijkheid om een hulpverlener (tijdelijk) de afspraken m.b.t. omgang met de kinderen en de schriftelijke communicatie tussen de ouders en de kinderen te monitoren. Hierdoor zou de papa-mama-kalender bijvoorbeeld een goede tool zijn na een Begeleide Omgangsregeling of voor een gestructureerde dagindeling.  

Voordelen papa-mama-kalender  tijdens of na de hulpverleningsperiode:

Met het toenemende aantal echtscheidingen neemt ook het aantal samengestelde gezinnen toe.
De papa-mama-kalender is ook een prima tool voor het schematisch inzichtelijk maken van alle afspraken binnen samengestelde gezinnen. 

Alle overige mogelijkheden die papa-mama-kalender biedt, kunnen worden bekeken op de website
https://papa-mama-kalender.nl.

Aanmelden voor de papa-mama-kalender
 
Bestel nu